2015. júl. 14.

Blogajánló 2# - Édes élet

Sziasztok, drágák! :)
Meghoztam a második - azaz második - blogajánlómat. Sajnos a rengeteg kritika írás és trailer készítés mellett kevés időm van a kedvenc blogjaim olvasására, de igyekszem minél több időt fordítani rájuk, hogy aztán ajánlót írhassak róluk, mely remélhetőleg többek kedvét is meghozza az adott történet megtekintéséhez. 
Amit kérnék tőletek: ha van kedvetek, és úgy gondoljátok, jó a blogotok, de valamiért kevés a megtekintések/feliratkozók száma, itt az alkalom. Küldjetek nyugodtan kommentben a bejegyzés alá linkeket, hogy megleshessem azokat is. Hátha a legközelebbi ajánló már közülük lesz kiválasztva...
De most rátérnék a második blogajánlóm sztárjára, Barbyra, hiszen az Édes élet című blogja számomra lenyűgöző történet.

"Barbi csak egy lány, talán te is találkozhatsz vele az utcán. Az ő életében nem jelenik meg hirtelen egy vámpír vagy egy titokzatos srác. Egy hétköznapi gimnazista lány kalandjait olvashatod. Ahol találkozhatsz szerelemmel, barátságokkal és ellenségekkel is.
Egy történet új emberekről, új barátságokról, csalódásokról ahol a régi, megszokott dolgok megváltoznak. Ahol azok vernek át, akiket igazán szeretsz. Mert a való élet nem egy tündérmese.
S hogy miért maradj a blogon?
Azért, mert a történet veled is megtörténhet. Hiszen te is voltál vagy lehet éppen most vagy az.
Gyere, és olvass a gólyatáborról, osztálykirándulásokról, tanóra alatti csínyekről, rengeteg nevetésről vagy éppen veszekedésről.
Maradj Barbival és a többiekkel!"


Amikor először nyitjuk meg a blog linkjét, az alábbi látvány tárul a szemünk elé. Ahhoz képest, hogy egy gimis bloggal állunk szemben, elsőre azt hihetné az ember, egy színpompás design vár minket az oldalon, de éppen ellenkezőleg: egy szürkés, matt árnyalatú külsőt láthatunk, ami meglepő módon egy nagyon kellemes csalódás lehet számunkra. A szemnek nagyon barátságos benyomást kelt az összhatás, ráadásul a fejléc is szépen kidolgozott: a főszereplők elhelyezése rajta meglehetősen előnyös, az egyéb, körülöttük található képek és textúrák is kellőképpen felkeltik a figyelmet. A napló, az író lány és az üres iskolafolyosó sokat dob a fejlécen, s az különösen tetszetős, hogy nem csupán a blog tetejét foglalja el, de a bal oldali modulsáv egy részét is kitölti. 
Az oldalak elhelyezése a bejegyzések fölött található, ami szerintem előnyös és - mondhatni - egyedi is, hiszen kevés blognál látható ugyanez a megoldás. A szereplők menüpont a legkedvesebb számomra, hiszen amellett, hogy a karakterekről egyedi, igényesen elkészített képek vannak az oldalon, még saját, személyes kis videóval is rendelkeznek, melyet megtekintve jobban megismerhetjük őket. Joggal hihetnénk ezek után, hogy ha már itt ilyen nagy vonalakban bemutatja nekünk őket az írónő, a történetben akkor biztosan kimarad a külső és belső jellemzésük, de ez egyáltalán nem így van. Ha valaki beleolvas a sztoriba, észreveheti, hogy nincs semmi a véletlenre bízva: hiába vannak ugyanis külön képek, videók a szereplőkről, a szövegben ugyanúgy nagyon szép jellemzést találunk róluk. A karakterek mind külsőleg, mind pedig belsőleg jól ki vannak dolgozva, külön egyéniségek, s a szereplők megválasztása ellenére egyáltalán nem sablonosak - noha az előítéletes olvasók először gondolhatnák ezt is.
Ha még csak szemezgetünk a bloggal, felfedezzük a különböző oldalak rejtette érdekességeket és meglepetéseket, semmiképpen ne hagyjuk ki a trailert sem. A nagyjából két perces videó igényesen szerkesztett, izgalmas, felkelti a kíváncsiságot és emellett bevezet bennünket az Édes élet történetének útvesztőjébe. Az aláfestő zene pedig - Pink Just give me a reason c. száma - csak hab a tortán!
Magáról a történetről: a fülszöveget olvasva - melyet a bejegyzés elején megtekinthettek ti is - egészen fellelkesülve, kíváncsiságtól égve kezdhetünk bele a blog olvasásába, hiszen a modulsávban található rövid ismertető a céljának tökéletesen megfelel: tartalmazza azt, hogy kiről szól a sztori, miről olvashatunk a későbbiekben, milyen tényezők okoznak majd konfliktust, s természetesen a figyelemfelkeltés sem maradhat el a fülszöveg végéről. Egyszóval: rögtön a fejezetekhez irányít minket, hogy végre belekezdhessünk a történet olvasásába, mely minden egyes sorában feltörő érzelmeket és izgalmat vált ki belőlünk. Új kezdeten át olvashatunk benne barátságról, szerelemről, ellenségekről, konfliktusokról, s váratlan fordulatokról, melyek garantáltan lebilincselik az olvasót.
Tehát csak ajánlani tudom Barby blogját mindenkinek, aki szereti a fiatalos, gimnáziumi élet köré épülő sztorikat egyedi történettel és jól kidolgozott, élethűre formált karakterekkel. A szórakozás garantált!
Ezúton is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy feltárta olvasói előtt a tehetségét, hiszen vétek lett volna tovább rejtegetni. Sok sikert - és ihletet - kívánok Neked a továbbiakban is a blogoláshoz:

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Barby! <3
      Nagyon szívesen, imádom a blogodat, és már rég terveztem írni róla egy ajánlót. Az időm azonban csak most tette ezt lehetővé! :)
      M. Gin

      Törlés
  2. http://masikvilag25.blogspot.hu :D Ha van időd olvasd el

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen el fogom! :)
      Köszönöm a kommentet! :)
      M. Gin

      Törlés
  3. http://tiltottelet.blogspot.hu/ talán az enyém... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a hozzászólást :) Mindenképp benézek!
      M. Gin

      Törlés
  4. www.avengersff.blogspot.com
    www.wolfoflions.blogspot.com
    Köszönöm ha benézel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm a linkeket, mindenképp időt fordítok majd rájuk! :)
      M. Gin

      Törlés
  5. Nekem is lenne egy történetem... :)
    http://ohmygodimmarriedwithlaycie.blogspot.hu/
    Köszönöm, ha benézel. :) xx

    VálaszTörlés

Anaya zatracone-dusze